Kücük Bir Uyari

Kücük Bir Uyari
BLOĞUMDAKİ FOTOĞRAFLARIN VE YAZILARIN İZİN ALINMADAN KOPYALANMASI, CO
ĞALTILMASI, KULLANILMASI VE YAYINLANMASI 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'NA AYKIRIDIR.. YANİ KANUNEN SUÇTUR..

28 Haziran 2011 Salı

Mirac Kandili Ve Kandil Simidi Tarifi

Tüm Islam Aleminin Mirac Kandili Mübarek Olsun..
Dua Eder, Dua Beklerim..


Bu Mübarek Geceyi  Nasıl İhya Edeceğiz?

1- Mîrac gecesinde,mutlaka bir camide olun
“Kim yatsı namazını cemaatle kılarsa sanki gecenin yarısını ihya etmiş gibidir. Kim de sabahı da cemaatle kılmışsa gecenin tamamını ihya etmiş gibidir.”  
O’nun için Mîrac gecesinde dikkat etmeniz gereken şeylerden birisi yatsı namazında mutlaka camide olacaksınız. Sabah namazında da mutlaka camide olacaksınız.
Bu mükâfatı kaçırmamak lâzım!

2Geceyi oruçlu olarak karşılayalım ve ertesi günü de, yani Receb ayının 26 ve 27. günlerini oruç tutalım. 
Hz. Peygamber (S.A.V) Efendimiz buyuruyor:
“Recep ayında bir gün ve gece vardır ki Receb’in 27. gecesidir. Kim o gün oruç tutar ve geceyi ibadetle geçirirse yüz sene oruç tutmuş ve yüz sene ibadet yapmış gibi olur” 
3- Salat ü selâm okuyalım.. Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimize hiç olmazsa bir tesbih, salat ü selâm okumalıyız. Can ü gönülden, “Es-salatü ve’s-selamü aleyke ya Resûlellah” demeliyiz.
4- Bu mübarek gece kusur ve günahlarımızdan tevbe ve istiğfarda bulunmalıyız. En azından bir tesbih “Estağfirullah” demeliyiz.

5- Namaz kılalım.. Bu geceyi namaz kılarak ibadetle geçirmenin sevabı çok büyüktür. Mîrac gecesi ve gündüzündeki namazları cemaatle kılmaya son derece gayret göstermelidir. Kaza namazı bulunan kimseler, bu namazlarını kaza etmeye çalışmalıdırlar. 



Birde Sizinle Oktay Ustanin Kandil Simidi Tarifini Paylasmak Istiyorum.

Malzemeler:
1 çay b. yoğurt
100 gr margarin 
2  yumurta sarısı 
1 p. kabartma tozu 
2 çorba k. sirke 
1.5 çorba k. toz şeker 
1 tatlı k. tuz 
1 cay bardağı zeytinyağı 
2 tatlı k.  mahlep 
aldığı kadar un 
üzerine:
1 yumurta akı  
susam

Yapilisi:

Karıştırma kasesinin içine yumurta sarılarını, yoğurdu, tuzu,şekeri, zeytinyağını, oda ısısındaki
margarini, mahlebi,sirkeyi yani tüm malzemeyi koyun. Alabildiği kadar un ilave ederek hamuru
hazırlayın. Hamurdan parçalar koparıp minik simitler yapın. Yumurta akına biraz su ilave
ederek çoğaltabilirsiniz. Yumurta akına batırdıktan sonra çörek otuna, susama, haşhaşa
batırıp 190 derecede pişirin. Soğuduktan sonra afiyetle yiyin.

Sevgilerimle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder